Az oldalunk cookie-kat (sütiket) használ szolgáltatásainkhoz. Egyetért velük? A beállításokat bármikor megváltoztathatja. Többet megtudni.
Csokoládé olvasztó 1,5 l
Különböző típusú csokoládé hőmérsékletei:
- 28-29 fokos fehér csokoládé
- 30-31 fokos tejcsokoládé
- 31-32 fokos étcsokoládé

Professzionális csokoládé olvasztó gép, öntetekhez, mártásokhoz… hőmérséklet szabályozás 60 fokig, 1,5 l rozsdamentes acél eltávolítható tartály fedéllel. A csokiolvasztó tégely alján található a melegítő, és az egyenletes hőmérséklet biztosítása érdekében keresztirányban melegszik. Hőmérséklet szabályozás termosztáttal. 230V / 80W. Méretek 23x26cm, magasság 13,5cm, térfogat 1,5l.
A csokoládé olvasztó használata:
1. Olvadás
- a legjobb termék előállítása érdekében jobb minőségű csokoládét, legalább 32% kakaóvajat tartalmazó csokoládét használjon
- a legjobb az, ha mindig egy kicsit több csokoládét melegít fel, mint amennyire szüksége van
- kerülje a vízzel való érintkezést, különben a csokoládé nem olvad fel megfelelően
Töltse fel a tartályt 2/3 öntettel vagy csokoládéval, és állítsa a hőmérsékletet 50 fok fölé. Fűtés közben ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet ne haladja meg a 45-50 fokot. Ez néhány percig tarthat, amíg az összes csokoládé meg nem olvad.
2. Hűtés
- egy fényesebb felület érdekében hagyja a csokoládét 26-28 fokra hűlni a megmaradt csokoládé darabok hozzáadásával
- majd röviden melegítse a csokoládét a kívánt üzemi hőmérsékletre - ez a titok, hogy professzionális csokoládétermékeket készítsünk - a csokoládé művészete