AkcióVásároljon most

Gyakran ismételt kérdések

Mi is a csokoládé szökőkút?

Képzeljen el egy csokitornyot friss gyümölcsökkel körülvéve.

Ez nem akármilyen csokoládé, hanem ínyenc belga csoki, megolvasztva úgy, hogy a torony közepén keresztül az egyes fokokra rácsorogva egybefüggő csokizuhatagot hozzon létre.

Ebbe az illatos folyékony csokoládéba tudja belemártani az elkészített gyümölcsöket, illetve tetszés szerint más finomságokat.

Minden összejövetelt, kertipartit, bulit, szalagavatót stb. garantáltan megkoronáz.

Bármilyen csokoládé használható a szökőkutakban?

Igen, bármilyen minőségi csokoládé, melynek kakóvaj tartalma meghaladja a 33%-ot.

Milyen csokoládé javasolt a csokiszökőkutakba?

A mi szökőkutainkba a belga prémium minőségű CALLEBAUT csokoládét javasoljuk, amely speciálisan szökőkutakba és fondübe lett kifejlesztve. Ezt a csokit a legselymesebb és leglágyabb csokoládénak tartják a világon.

Újra lehet használni a csokoládét amely nem lett elfogyasztva?

Igen, de meg kell győzőni arról, hogy a csokoládéban nem maradtak gyümölcs vagy más darabok.

Használhatunk mást is a szökőkutakban mint csokoládét?

Természetesen. A szökőkút javasolt még édes vagy pikáns mártásokra, fondü sajtra, barbecue és chilli szószra. A mártásnak ritkábbnak kell lennie.

Milyen hosszan lehet a szökőkút bekapcsolva?

A háztartási szökőkutak 4 - 5 órás napi üzemeltetésre lettek tervezve. A kis desszertszökőkutak, mint a MINI PREMIER és  PARTY modell 2 órás napi használata javasolt.

A professzionális szökőkutak 24 órás napi használata sem okoz problémát.

Nehéz tisztítani a csokiszökőkutat?

Nem. A mi szökőkútjaink úgy vannak tervezve, hogy egyszerű legyen őket tisztítani és raktározni. A torony mosogatógépben mosható és az alsó tálat pedig elég nedves törlőkendővel kitörölni.

Hogyan olvasszuk fel a csokit?

A csokoládé mikrohullámú sütőben olvasztható, illetve néhány modellnél a szökőkút maga olvasztja. 

Helyezze a csokoládét a felkezdetlen zacskóban a mikrohullámú sütőbe, állítsa be az erősséget feles fokozatra és kapcsolja be 2 percre. Ezután a csokoládét vegye ki, masszírozza át a zacskót és tegye vissza még 2 percre. Ha a csokoládé így sincs teljesen felolvadva ismételje meg még egyszer.

Ha tálban kívánja olvasztani a csokoládét: helyezze a nyitott tálat a mikrohullámú sütőbe 1 percre. Ezután keverje át a csokit és helyezze vissza még egy percre. Ha a csokoládé nincs teljesen felolvadva, ismételje meg ezt még egyszer.

Azoknál a szökőkutaknál melyek olvasszák a csokoládét (PREMIER): Nyissa ki a zacskót és szórja bele a csokoládét a szökőkút táljába. Kapcsolja be a szökőkutat a HEAT állásba és várja meg míg a csokoládé felolvad. Párszor keverje át, hogy gyorsabban és egyenletesebben olvadjon meg. Amikor a csokoládé teljesen fel van olvadva, be lehet kapcsolni a szökőkutat a HEAT/FLOW állásba. A PREMIER szökőkutak olvasztják a legjobban a csokoládét.

© 2010 – 2023 Beneo, s.r.o.